Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 november 09.24

18 november 07.45, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Lindesberg
22.39: En man i 18-årsåldern misstänks för narkotikabrott innehav efter att ha kontrollerat och visiterats av polispatrull. Beslaget kommer analyseras på NFC, nationellt forensiskt center.

Örebro
22.36: En man i 25-årsåldern misstänks ha misshandlat en man i 20-årsåldern på en krog i centrala Örebro. Det finns flertalet vittnen till händelsen. Den misstänkte mannen omhändertas också enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person. Misstankar gentemot mannen är misshandel, försök till våld mot tjänsteman. Det saknas uppgifter om målsäganden sökt eller kommer söka sjukvård.

00.40: En man i 20-årsåldern misstänks för narkotikabrott innehav samt eget bruk efter att ha kontrollerat och visiterats av polispatrull. Beslaget kommer analyseras på NFC, nationellt forensiskt center.
00.54: En man i 18-årsåldern misstänks för våld mot tjänsteman efter en incident på en krog i centrala Örebro. Utredningsåtgärder är vidtagna och det ska även finnas vittnen till händelsen. Anmälan våld mot tjänsteman är upprättad.

Hallsberg
01.53: En kvinna i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri under påverkan av alkohol efter att ett positivt blås lämnat i polisens sållningsinstrument. Kvinnan medtogs för provtagning och analys kommer utvisa om misstanke kvarstår.

Lindesberg
02.39: En man i 35-årsåldern gripen för grovt olaga hot, detta efter att mannen hotat en kvinna med ett föremål. Mannen kommer förhöras och vad som framkommit hittills i utredningen kommer sedan delges en åklagare. Efter detta fattas beslut av åklagaren om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande

Uppdaterad 09.22: 

Åklagare har anhållit mannen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Brottet har enligt anmälaren inträffat inomhus. Parterna har någon form av relation.

Polispatruller har hanterat två ärende med psykisk ohälsa under natten. Det har inkommit och hanterats tre viltolyckor. Det har även genomförts kontroller på ett större antal personer samt fordon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.