Sök
Stäng Meny

02 november 18:10, Åldringsbrott, Motala

Åldringsbrott i Motala

Bedragare har under dagen förmått flera äldre personer att logga in med Bankid på sina banker samt kommit hem till målsägande för att hämta kontokort.

Tillvägagångssättet känns igen från tidigare liknade fall. En gärningsman ringer upp och påstår att någon gjort något otillbörligt  med målsägaren konto och man erbjuder sig att rätta till detta.

Dessutom frågar de ofta efter värdesaker som finns i hemmet.

Tillsammans kan vi hjälpas åt att stoppa detta. Dels genom att tala med varandra om bedrägerier. Det kommer aldrig att hända att en bank kommer hem till någon för att hämta ett kontokort eller värdesaker.

Det andra sättet är vittnesuppgifter innan och efter att en gärningsman varit hemma hos någon drabbad som drabbats av dessa  brott mot äldre.  Kom ihåg att dessa personer kan vara mycket trevliga och kunniga i sitt brottsliga liv.

Det är ännu oklart vilka summor som stulits under dagen.

Prata med varandra om detta och hör genast av dig till oss om du misstänker att brott pågår.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.