Sök
Stäng Meny

26 november 07.17, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens hanterade operativa händelser i länet

Grov misshandel, Hammarö
23.45. Polis beordras ut till en adress på Hammarö med anledning av en misstänkt misshandel. I bostaden anträffas en man som avförs med ambulans. Han är vaken och talbar. Det finns ingen misstänkt i ärendet som för nuvarande utreds som grov misshandel.

Missbruk av urkund, Karlstad
00.22. En flicka i tonåren stoppas vid en krog när hon försöker komma in med någon annans legitimation. En anmälan om missbruk av urkund upprättas och vårdnadshavare kontaktas.

Krogmiljö, Karlstad
03.20. I samband med patrullering inne på en nattklubb hanterar patrullen en man i 20-årsåldern som har narkotika på sig. En anmälan om narkotikabrott skrivs. En timme tidigare, klockan 02.20, var patruller inne på samma krog och hanterade en misshandel. Ordningsvakter hade gripit en man i 30-årsåldern, misstänkt för brott. Målsäganden, även han en man i 30-årsåldern, omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Brand, Karlstad
04.58. Rådig allmänhet larmar SOS med anledning av att en brandvarnare är i gång och det luktar rök i lägenhetshuset. Polisen beordrades till platsen och skrev en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Misstänkt är en man i 30-årsåldern.

Narkotikabrott, Arvika
02.24. En man i 20-årsåldern är misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk, efter att patrull kontrollerat honom på Kyrkogatan.

Vårdslöshet i trafik, Torsby
23.21. Allmänhet larmar polisen med anledning av att en bilist framför sitt fordon på ett märkligt och vingligt sätt. Bilisten hade även kört över i fel körfält ett flertal gånger. Patrullen åkte ut till platsen, hamnade bakom fordonet och kunde själva se den vårdslösa körningen. Förarens körkort omhändertogs på plats och en anmälan om vårdslöshet i trafik skrevs.

Grovt rattfylleri, Hagfors
00.34. Inringare ligger bakom en misstänkt rattfyllerist och larmar polis som åker ut och får stopp på bilisten. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och togs med till station för ytterligare provtagningar. Misstanken är just nu grovt rattfylleri. Mannen omhändertogs även enligt LOB.

Brand, Hagfors
05.33. En pelletsbrännare ståendes i en villa i Ekshärad fattar eld varvid SOS Alarm beordrar ut resurser till platsen. Ingen person kom till skada och patrullen har skrívit en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Trafikolycka, Kristinehamn
02.27. En bilist körde genom ett staket och in på en villatomt i området Bro. Ingen person kom till fysisk skada vid händelsen och polisen misstänker inget brott bakom olyckan.


Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Patrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Vi har även jobbat brottförebyggande och trygghetsskapande i krogmiljön. Fyra personer har omhändertagits enligt LOB i länet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.