Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 05 november 08.58

04 november 13:49, Farligt föremål, misstänkt, Örebro

Ett okänt föremål har anträffats på en adress i Sörbyängen. Något som gör att det har spärrats av vid platsen.

Polisen är på plats i Sörbyängen och har spärrat av ett område med anledning av att man hittat ett okänt föremål.

Platsen har spärrats av och personer uppmanas att respektera avspärrningarna som finns och följa de direktiv som ges av polispersonal på plats.

Uppdatering 15.49: Boende på vissa adresser kommer att utrymmas med hjälp av polis och räddningstjänst. De som påverkas kommer meddelas av personal på plats.

Uppdatering 16.19: Personer boende på den aktuella adressen och i direkt anslutning uppmanas att hålla sig inomhus till dess att polis eller räddningstjänst meddelar annat.

Uppdatering 16.51: Räddningstjänsten arbetar med att utrymma personer från den aktuella adressen.

Uppdatering 17.09: I nuläget finns det ingen prognos för hur länge avspärrningarna kommer att pågå. För boende som evakueras och de som inte kan komma in till sin bostad hänvisas man till Änglandaskolan där det finns förnödenheter.

Uppdatering 17.56: Tre trappuppgångar i den aktuella fastigheten kommer att evakueras. Övriga boende inom området för avspärrningarna uppmanas att hålla sig inomhus.

Uppdatering 20.02: Den aktuella platsen är säkrad av bombskyddet som varit på plats och föremålet utgör inte längre någon fara. Huruvida föremålet varit skarpt eller inte får fortsatt utredning visa.

Kriminaltekniker kommer nu ta vid för att genomföra en brottsplatsundersökning innan avspärrningarna kan hävas vid den aktuella adressen. Övriga avspärrningar i området kommer att hävas i närtid.  

Händelsen rubriceras som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering söndag 08.58

Händelsen rubriceras nu som olaga hot. Det föremål som Nationella bombskyddet hanterade under gårdagen innehöll inget sprängmedel eller annan farlig komponent. Brottsrubriceringen ändras därmed till olaga hot. 

Under dagen kommer polispersonal att finnas i området för trygghetskapande åtgärder. Vi kommer även att genomföra ytterligare samtal med omkringboende. Personer som har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med gårdagens händelser ombedes kontakta polispersonal på plats eller kontakta polisen på telefon 114 14, ange då "tips" i talsvaret för snabb framkoppling till operatör.

Under gårdagens händelse evaktuerades ett femtiotal personer från aktuell och närliggande adresser. Samtliga har nu kunnat återvända hem.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.