Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 05 november 08.32

05 november 08:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

God morgon!
Under natten mellan 22-07 har polisen hanterat ett 80-tal ärenden i Jönköpings län. Det har varit en del stök i och utanför krogmiljön. Ett flertal personer har omhändertagits för fylleri enligt polislagen paragraf 13. Flera har också avvisats från platser runt om i Jönköping, samt avlägsnats, också detta inom så kallat PL13.
Utöver fylleri har det också varit en del bråk, som kunnat avvärjas med god polisnärvaro. Under natten ska det också ha tänts bengaler på olika platser runt om i stan samt ha smällts fyrverkerier inomhus på ett hotellrum i centrala Jönköping.
Ingen person skadades men fönsterrutor på hotellet gick sönder och brandlarmet gick. Branden spred sig aldrig vidare, men det fanns en viss brandrisk med tanke på gardiner och liknande i hotellrummet. Ärendet är rubricerat som skadegörelse samt allmänfarlig vårdslöshet.

 

04:29 Väster City, Jönköping 

Larm inkommer om att det är rökfyllt och brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus. Det visar sig vara en brand i ett kök. Personen som bor i lägenheten tog sig ut men inandades en del rök och fick kontrolleras på sjukhus. Denna misstänks nu för allmänfarlig vårdslöshet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.