Sök
Stäng Meny

06 november 07:02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23:43 Tanumshede, skadegörelse: Polisen får samtal om en aggressiv och utåtagerande man på Affärsvägen. Mannen upplevs som påverkad och ska bland annat ha krossat rutor på två bilar. Patruller åker till platsen och söker efter mannen, som är känd av polisen sedan tidigare. Omkring klockan 00:15 påträffas och kontrolleras mannen. Han grips, misstänkt för grovt brott mot knivlagen, skadegörelse samt narkotikabrott.


00:33 vapenbrott, Gullspång: En patrull stoppar en bil för kontroll på länsväg 200 i trakten av Hova. Poliserna misstänker att föraren kört påverkad, men de tre män som befinner sig i bilen är inte samarbetsvilliga och ytterligare en patrull ansluter. Man söker igenom bilen och påträffar då ett vapen. Männen grips och har under morgonen anhållits av åklagare. Bilen har tagits i beslag.


01:41 Karlsborg, räddningsinsats: En person hör en man som skriker på hjälp och larmar polis. Ropen tycks komma från en närbelägen sjö, men den exakta platsen är oklar. Med hjälp av hund lyckas en patrull dock lokalisera mannen ute i vattnet och räddningstjänsten kan få in den nödställde till land med båt. Mannen är nedkyld men uppges i övrigt vara oskadd. Han ska av oklar anledning ha fastnat i den dyiga sjöbottnen, sjunkit ner och inte lyckats ta sig loss.


03:10 Vänersborg, skadegörelse genom brand: SOS får larm om två brinnande bilar på Bangatan. Bränderna misstänks vara anlagda, vittnen har sett personer springa från platsen. Räddningstjänsten hanterar branden och polisen söker i området efter misstänkta. Strax före klockan 04 påträffas en man i 30-årsåldern som kontrolleras och sedermera grips, misstänkt för skadegörelse genom brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.