Sök
Stäng Meny

06 november 07:15, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av nattens operativa händelser i länet

Narkotikabrott, Borlänge
23.46. När en patrull skulle kontrollera en grupp med ungdomar i Borlänge centrum valde en ur sällskapet att springa iväg från platsen, varvid patrullen sätter efter. Efter en kortare sträcka fick patrullen kontroll på mannen och anträffade samtidigt narkotika. Mannen medtogs för kroppsbesiktning på polisstation. En anmälan om ringa narkotikabrott, innehav samt egen bruk kommer upprättas.

Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Borlänge
00.48. En patrull beordrades ut till centrum med anledning av att en gärningsman stulit målsägandens bil. På väg till platsen anträffar patrullen bilisten och ett kortare förföljande inleds innan det blir stopp vid Tunagatan. Gärningspersonen, en man i 30-årsåldern, grips och är nu misstänkt för stöld genom inbrott, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt olovlig körning.

Polisen har även hanterat ärenden av rutinkaraktär. Exempelvis viltolyckor, trafikkontroller, psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till någon anmälan. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.