Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 08 november 12.19

06 november 12:36, Räddningsinsats, Strömstad

SOS får samtal från en man som uppger att han har ramlat och skadat sig.

Samtalet bryts innan operatören hunnit få fler uppgifter. Polis och räddningstjänst söker nu efter mannen i ett kuperat skogsområde nordväst om Hogdal. Drönare, terrängfordon och personal till fots deltar i insatsen, som utgår från mobiltelefonens senaste positionering.

Kl 14.25: Polisen tar över ärendet/sökinsatsen från räddningstjänsten. Den man som eftersöks har ännu inte återfunnits. Polisen skickar en helikopter till området för att delta i sökandet. Polisen har även begärt att få upp sk drönare till sökområdet, på väg från Göteborg.  

Kl 17.35: Sökinsatsen pågår men inga nya fynd för närvarande enligt polisinsatschefen. Oklart hur länge man kan fortsätta söka i nuläget. 

Kl 19.30: Sökinsatsen pågår, inga nya uppgifter kring sökandet. Mannen man söker är inte återfunnen. Oklart hur länge instansen kan pågå. 

Kl 21.02: Insatsen avslutas för kvällen. Anmälan försvunnen person upprättas. Mannen således inte återfunnen. 

 

2023-11-07

Uppdatering klockan 08:10

Under dagen kommer vi att värdera informationen vi har för att utröna om några insatser från polisens sida ska genomföras, och i så fall vilka. Vi samverkade under gårdagen med norsk polis, detta då den försvunne mannens mobiltelefon eventuellt har kopplat upp mot en norsk telefonmast. Vi har ingen ytterligare information att delge just nu. 

 

Uppdatering klockan 10:22

Kort sammanfattning av ärendet
Ett samtal inkom till SOS igår (20231106) klockan 12:36. I samtalet är det en norsktalande man som uppger att han skadat benet. Därefter bryts samtalet. Mannen är fortfarande okänd för oss. Telefonsamtalet ringdes från en kontantkortslös telefon, och från en sådan går det typiskt sett bara att ringa nödsamtal. Telefonen har kopplats upp mot en telefonmast norr om Röseberget, Hogdal. Initialt påbörjas en räddningsinsats med bland annat polis, räddningstjänst och ambulans för att inhämta information/vidta utredningsåtgärder som kan bidra till att vi kan få ett sökområde. Vi samverkade även med norsk polis då det fanns uppgifter om att aktuell telefon även skulle ha kopplats upp mot en norsk telefonmast.

Bedömning av ärendet
En uppkoppling mot en telefonmast som denna är endast en del i vår bedömning i ett ärende som detta. En uppkoppling mot en mast innebär inte per automatik att mobiltelefonen befinner sig i närheten. Den kan vara mycket långt bort, och kan även ha gått via andra telefonmaster i sin tur. Bedömningen har därför gjorts att det i dagsläget saknas ett sökområde. Ärendet kommer från och med nu att hanteras av utredningsjouren i Fyrbodal. Inga operativa åtgärder på fältet kommer att vidtas i nuläget då sökområde saknas. Däremot är ärendet fortsatt öppet, och utredningsåtgärder kommer att genomföras i syfte att skapa oss en bättre bild av vad som har hänt, samt att försöka få fram ett sökområde.

2023-11-08

Uppdatering klockan 12:19

Uppdatering angående sökinsatsen efter den försvunna personen i Strömstad, 231106.

Det finns i nuläget inget som tyder på att mannen befinner sig i nödläge och den fysiska sökinsatsen har därmed avslutat. Polisens utredningsarbete fortgår med olika utredningsåtgärder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.