Sök
Stäng Meny

06 november 14:24, Motorfordon, stöld, Östergötlands län

Stöldvåg av premiumbilar

Den senaste veckan har fyra stycken fordon, av samma typ och modell tillgripits nattetid från sina ägare på olika platser i Södermanland, Jönköping och Östergötlands län. Fordonen är av fabrikat/modell Dodge RAM vilket är en större pickup-modell med stort godsvärde.

Fordonen har tillgripits i Tranås, Fornåsa, Eskilstuna och Linköping. De två första tillgreps natten till den 28:e okt. Eskilstunastölden skedde natten till den 31:a okt och den sista i Linköping natten till idag. 

Polisen uppmanar ägare och brukare till denna typ av modell att vara uppmärksamma på personer som visar intresse för denna typ av fordon oavsett tid på dygnet. Brottet föregås sannolikt av att gärningspersonerna rekognoserar platsen och fordonet en tid innan stölden. 

Tips gällande stölderna eller iakttagelser i övrigt mottages tacksamt på tel. 114 14 alternativt polisens hemsida polisen.se

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.