Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 08 november 21.56

08 november 19:01, Skottlossning, Göteborg

Man skjuten, Göteborg.

En man har skottskadats på Kungsportsplatsen. Mannen anträffades inne i en butik, men det är i nuläget oklart om skottlossningen ägt rum där eller utomhus. Mannen är avförd med ambulans till sjukhus. 

En stor polisresurs arbetar just nu på plats. 

Notisen uppdateras så fort ny information finns att lämna. 

Uppdatering: En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts. Målsägande är en man i 20-årsåldern.

Uppdatering: Skottlossningen har ägt rum inne i butiken. 

Uppdatering: Övervakningsfilmen är tagen i beslag. Den skadade mannen är talbar och vaken vid avfärden till sjukhus. Oklart skadeläge. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och ett flertal vittnen förhörs på platsen.

Uppdatering: Vid gärningstillfället var skytten svartklädd med svart hjälm och lämnade platsen på elsparkcykel i riktning mot Vallgatan. Den som har gjort observationer eller har upplysningar om händelsen ombeds kontakta polisen på nummer 11414.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.