Sök
Stäng Meny

01 oktober 08:45, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i Polisområde Örebro.

Karlskoga
22.15: En yngling under 18-år ringer in till polisen och uppger att han blivit misshandlad. Gärningsperson är namngiven. Ingen person är frihetsberövad, anmälan misshandel är skriven. Målsäganden har inte sökt sjukvård.

00.42: En kvinna i 20-årsåldern och en flicka under 18 år anmäler varandra. De båda uppger att de blivit misshandlade. Det saknas uppgifter om skadeläge eller om någon kommer söka eller har sökt sjukvård.

Örebro
01.03: En kvinna i 20-årsåldern kontaktar polisen då hon blivit bestulen på sin mobiltelefon. Utredningsåtgärder medför att mobilen anträffas och två personer, båda män 35-årsåldern sätts upp som vittne i en anmälan stöld.

02.07: En man i 25-årsåldern misstänks för våld mot tjänsteman, en ordningsvakt på en krog i centrala Örebro. Misstänks avlägsnas från platsen efter vidtagna utredningsåtgärder.

Karlskoga
02.13. En man misshandlad av flera personer utomhus. Målsäganden tvingas söka sjukvård. En kvinna och en man, båda i 20-årsåldern grips av polis och senare anhålls av åklagare under tidiga morgonen.

Örebro
02.20: En bilist, en man i 60-årsåldern kör på en cyklist i centrala Örebro. Cyklisten är en man i 30-årsåldern. Anmälan vållande till kropps skrivs av polispatrull. Skadeläge på målsägande är okänt.

06.48: En man i 45-årsåldern grips misstänkt för våld i nära relation. Mannen har utfört handling samt uttalat hotelser. Utredningsåtgärder är och kommer vidtas. Åklagare kommer kontaktas därefter varpå beslut om vidare frihetsberövande i form av anhållande kommer beslutas alternativt att mannen kommer försättas på fri fot.

Det har varit högt inflöde av ärende till polisen under natten. Det har hanterats ärende kring psykisk ohälsa och man har genomfört person samt fordonskontroller. I Polisområde Örebro har det omhändertagits åtta personer enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person. Polispatruller har även avlägsnat fyra personer enligt polislagens 13§, vilket kan beröra att man stört den allmänna ordningen av sådan grad att polis tvingad ingripa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.