Sök
Stäng Meny

13 oktober 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en sammanfattning från natten i polisområdet.

00.34 Ett fordon som kontrolleras i Tokarp, Linköping. Föraren som är en man i 45-årsåldern, är berusad och misstänks för grovt rattfylleri då han stoppats under färd. Mannen har tidigare rapporterats för att köra bil utan körkort och misstänks därför även för grov olovlig körning. Fordonet är taget i beslag för att förverkas enligt Trafikbrottslagen (TBL §7).


02.29 Brand i en lägenhet på Stiglötsgatan i Linköping. Har ett samband med matlagning och anmälan allmänfarlig vårdslöshet upprättad. Ingen allvarligt skadad. En man i 20-årsåldern misstänkt.


02.56 En misshandel och olaga hot då en kvinna på en adress i Söderstaden i Norrköping blivit misshandlad och hotad av en man i 50-årsåldern som hon känner sedan tidigare. Mannen gripen.


03.58 Ett trapphus i ett flerfamiljshus på Linköpingsvägen i Norrköping som utsätts för en anlagd brand. Vittnesuppgifter talar för att flera gärningspersoner, på något sätt, antänt ingången till huset. Förundersökning mordbrand inledd. Ingen misstänkt.


06.14 En grov stöld på Timmermansgatan i Norrköping. Målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, vaknar och upptäcker ett inbrott i bostaden som precis inträffat. Bl.a. har en el-scooter tillgripits. Det finns en misstänkt i ärendet, en man i 30-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.