Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 14 oktober 10.57

14 oktober 08:24, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan är ett urval av nattens händelser.

21:05, Göteborg, grovt hot mot tjänsteman m.m.

John Scotts, Avenyn, 21:05
En ordningsvakt blev hotad genom att en man i 30-årsåldern, som var i sällskap med andra personer, uppvisade en pistol i byxlinningen i samband med att han blev avvisad.

Tvåkanten, 22:00
Krögaren blev hotad genom att det som misstänks vara samma man i 30-årsåldern, fortfarande i sällskap med andra personer, uppvisade en pistol i byxlinningen.

John Scotts, Brunnsparken, 23:05
Det som misstänks vara samma man i 30-årsåldern enligt ovan har försökt ta med sig en filt från aktuell plats. När han blev tillsagd av en ordningsvakt visade mannen upp en pistol i byxlinningen. Mannen lämnade sedan platsen utan att kunna gripas.

Cirka klockan 23:20
Mannen i 30-årsåldern ska ha hamnat i en konfrontation med två andra personer, varpå mannen har riktat pistolen mot en av personernas huvud. Några ordningsvakter såg händelsen, men mannen riktade då pistolen mot ordningsvakterna. Strax efteråt kunde polis gripa mannen. Det verkar vid kontroll av vapnet som att det är en soft airgun. Mannen greps, misstänks för flera fall av grovt hot mot tjänsteman samt grovt olaga hot.

Tillägg/justering klockan 10:00
Ytterligare en person, en man i 25- årsåldern, greps i egenskap av misstänkt för grovt olaga hot. Denna man ska ha någon form av relation till mannen i 30-årsåldern, och har på ett eller annat sätt varit inblandad i en eller flera av ovannämnda händelser.

Uppdatering klockan 10:06
Inne i polisarresten ska mannen i 30-årsåldern ha kastat urin på arrestpersonal. Med anledning av detta skrivs även en polisanmälan gällande förgripelse mot tjänsteman.

Det finns i dagsläget inget som talar för att ärendet ska vara gängrelaterat.

 

Uppdatering klockan 10:55: ytterligare händelser under natten/morgonen

03:28, Trollhättan, skadegörelse genom brand
Under natten har en husbil brunnit i Fors, Trollhättan. Branden spred sig till en personbil. Räddningstjänst var på plats och kunde släcka bränderna. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand.

03:43, Göteborg, misshandel m.m.
Två gärningspersoner misstänks för att tillsammans ha slagit en person, samt slagit och spottat på en annan person. De två gärningspersonerna kunde säkras av ordningsvakter som befann sig i närheten. Personerna misstänks för ofredande samt misshandel, och omhändertogs av polispatrullerna enligt Polislagens 13:e paragraf.

06:03, Borås, inbrottsstöld
En privatperson uppmärksammade hur en misstänkt gärningsman stal en cykel från en cykelaffär. När polispatrull anlände till platsen konstaterades det att entrédörren var krossad. Ingen person är gripen i nuläget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.