Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 23 oktober 13.21

22 oktober 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Mordförsök i Norrköping

21:35 Polisen larmades till Hageby av inringare som hade hört skottlossning och att någon skrek –”Hjälp, ring ambulans”.

Ingen skadad fanns kvar på platsen men en patrull påträffade en man som sett att en skadad person körts iväg i en privatbil. Det visade sig att den skadade kördes till akuten.

Polisen lokaliserade en misstänkt brottsplats och den spärrades av för kriminalteknisk undersökning. Patrullerna förhörde flera personer på platsen för att klarlägga vad som inträffat. Patrullerna knackade också dörr för att få in upplysningar.

Hundpatrull beordrades till platsen för att söka spår. Brottsplatsen skyddades med tält på grund av regn.

Målsägaren blev allvarligt skadad men inte livshotande. En förundersökning är öppnad och rättsläget är misstanke om grovt vapenbrott samt försök till mord.

Avspärrningarna hävdes 02:20. Polisen arbetar vidare med analys av vittnesuppgifter och den tekniska undersökningen. Det finns ingen misstänkt person gripen.

Vi är öppna för att det kan vara flera gärningsmän och låser oss inte vid något så här tidigt i utredningen. 

 

 

UPPDATERING 23/10-23 13:18 

Intensiv utredning efter mordförsöket i Hageby - Polisen söker tips

Utredningen kring skottlossningen i Hageby där en man skadades allvarligt under lördagen fortsätter med full styrka.
Den skottskadade mannen är allvarligt, men inte livshotande skadad.
Ingen person har ännu kunnat gripas som misstänkt, men flertalet personer har hämtats till förhör.

Det har kommit till polisens kännedom att flertalet personer ska ha filmat i anslutning till händelsen. Dessa filmer är av yttersta vikt att polisen får ta del av.
Har du sett eller hört någonting i anslutning till skottlossningen? Har du film eller vet någon som har?
Kontakta polisen på 114 14.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.