Sök
Stäng Meny

30 oktober 13:57, Åldringsbrott, Östergötlands län

Dubbla åldringsbrott på kort tid - polisen manar till försiktighet

Åtvidaberg 

Polisen har uppmärksammats på att det varit två olika åldringsbrott i Åtvidaberg under måndagen. Vid båda tillfällena har gärningspersoner först ringt till den drabbade och sedan besökt dessa. 

 

Vid det ena tillfället har personen uppgett att den äldre kvinnan behövde byta ut sitt bankkort på grund av bedrägeri. En stund senare hämtade personen in kortet. Gärningspersonen har också lurat till sig koden och har kommit över en större summa pengar. 

 

Vid det andra tillfället har personerna utgett sig för att vara från ett kreditbolag och meddelat att någon tagit ett lån i den äldre kvinnans namn. Även i detta fallet har personen sedan hämtat in kortet och tagit ut pengar. 

 

Polisen vill nu mana till försiktighet och vill understryka vikten av att inte lämna ut kort och kod. Det är ännu för tidigt att uttala sig om ifall detta rör sig om händelser relaterade till varandra.

Om någon kontaktar dig och vill ha ditt kontokort av någon anledning: Lägg på luren. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.