Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 06 oktober 12.06

05 oktober 13:16, Olaga frihetsberövande/människorov, Alingsås

En pojke i 15-årsåldern är försvunnen. Tre personer är frihetsberövade misstänkta för människorov. Fortsatt sökinsats.

En pojke i 15-årsåldern är sedan tidigare i veckan försvunnen. En anmälan om försvunnen person upprättades under tisdagen. Det har sedermera inkommit uppgifter i ärendet, som gör gällande att det kan handla om ett människorov. Tre personer är i nuläget frihetsberövade kopplat till detta. Pojken är fortsatt försvunnen och polisen jobbar nu aktivt med att utreda omständigheterna och ytterst för att kunna hitta pojken.

Polisen har under torsdagen även inlett en regional särskild händelse med anledning av försvinnandet. Detta för att säkra resurser och för att för att stärka sökarbetet framåt. 

Den som har tips eller har gjort iakttagelser kan höra av sig till polisen via 114 14 eller polisen.se

Vårdnadshavare har godkänt att bild publiceras.

Uppdatering 18:30: 

15-åringens signalement: Han är 1,70 cm lång och väger cirka 75 kilo.
Han hade på sig svarta träningsbyxor med Frölunda hockeys emblem på låret och en röd luvtröja med texten FHC på bröstet samt en svart dunväst. Han bar även en mörkblå keps med text på skärmen.

Uppdatering 6 oktober klockan 12:00

Kommenderingschef Peter Sörstedt finns tillgänglig för media utanför polishuset Ernst Fontell plats klockan 14:00. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.