Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 08 oktober 08.19

08 oktober 00:09, Mord/dråp, försök, Norrköping

Skottlossning i Norrköping

KL 21.20 inkommer samtal om skottlossning i Norrköping i bostadsområdet Ljura. En större Polisinsats pågår i området. Vittne har hört flera smällar. Rättsläget är försök till mord och grovt vapenbrott. Vissa fynd på platsen styrker uppfattningen om att det är skjutvapen som avfyrats. Inga personskador eller skador på egendom är kända i nuläget. Fyndplatsen är avspärrad och kriminaltekniker är budad till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson i ärendet. Framåt kommer vittnen att höras och analys ske av den teknisk undersökningen. // MIkael Ehne Vakthavande befäl.

Uppdatering söndag 8 oktober av presstalesperson Angelica Israelsson Silfver 

Vid 02:32 hävdes avspärrningarna vid Ljuragatan och kriminalteknikerna var då klara på platsen. Under insatsens gång upptäcktes ytterligare en brottsplats, på Hagebygatan i Norrköping. Där har polis anträffat kulhål i en port och inlett en förundersökning om grovt vapenbrott. Platsen har varit avspärrad och en kriminalteknisk undersökning har genomförts även där. 

Ingen person har skadats vid skottlossningen och ingen person har gripits för händelsen. Polis har pratat med vittnen samt genomfört dörrknackning i området. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.