Sök
Stäng Meny

01 september 07:20, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Stöld genom inbrott, Avesta kl. 22.27

En eller flera okända personer har slagit sönder en ruta till en skola i Karlbo. Därefter har man stulit i vart fall en dator. Polisen har varit på plats och sökt efter spår efter den eller de som har gjort brottet  och de skriver en anmälan om stöld genom inbrott.

Skadegörelse, Orsa kl. 22.37

Polisen får samtal om att en person har slagit sönder en ruta till ett företag på Storgärdet. En patrull har varit på plats och de har kontrollerat en man i 30-årsåldern en bit ifrån platsen. De skriver en anmälan om skadegörelse och utredningen får visa om den kontrollerade mannen är den som har gjort sönder rutan.

Knivlagen, Mora kl. 00.27

En polispatrull stoppar och kontrollerar två personer och vid kontroll av den ena personen, en man i 55-årsåldern, hittar de en kniv på honom. Han blir misstänkt för brott mot knivlagen.

Knivlagen, Hedemora kl. 02.23

En man i 50-årsåldern blir stoppad och kontrollerad i centrum och polispatrullen hittar då en kniv på honom. Han blir misstänkt för brott mot knivlagen.

Utöver detta har vi bland annat kontrollerat nio personer eller fordon, hanterat ett trafikbrott, hanterat tre ärenden gällande psykisk ohälsa, omhändertagit en person enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer, och hanterat två viltolyckor utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.