Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 10 september 13:46

10 september 11:25, Försvunnen person, Vetlanda

Försvunnen kvinna, Pauliström, Vetlanda kommun

Under gårdagskvällen, lördag, kl. 19.00 anmäls en kvinna försvunnen från en plats utanför Pauliström, Vetlanda kommun. Kvinnan som är i 45-årsåldern lämnade sitt boende till fots ca kl. 15.00 men det anmäls till polis ca kl. 19.00. Det finns inga uppgifter om att hon ska ha tillgång till något fordon.

Kvinnan har en sjukdomsbild vilket gör att hon kan ha svårt att hitta tillbaka till bostaden hon lämnat.

Polisen tog kl. 20.35 beslut om LSO (Lagen om skydd mot olyckor) vilket gör att vi kan frigöra mer resurs internt men även begära resurs externt. Under natten har patruller, hundförare och drönare arbetat för att lokalisera kvinnan utan resultat. Även lokal räddningstjänst har deltagit. Helikopter från polisen fanns inte tillgänglig under natten då vädret ej tillät detta. Helikopter är under förmiddagen fortfarande inte aktuellt pga dimma.

Utöver ovan nämnd resurs bistår Försvarsmakten och Missing people polisen i sökandet efter kvinnan från morgonen och framåt.

Signalementet på kvinnan är ca 170 cm lång, normalbyggd, grårutiga byxor och en svart T-shirt med Musse Pigg-tryck. Hon har god fysik och rör sig obehindrat.

Det är inte otänkbart att kvinnan har hunnit röra sig en längre sträcka sedan hon försvann och därför är iakttagelser från ett större område runt Pauliström av intresse. Det innefattar även närliggande större samhällen och områden kring exempelvis Vimmerby, Eksjö, Vetlanda, Åsheda och Högsby.

Gör allmänhet iakttagelser av någon person som kan vara denna kvinna, kontaktar man polis på tel. 112.

 

UPPDATERING: 

Kvinnan är anträffad av allmänhet i  anslutning till samhället Pauliström ca kl. 13.30. Kvinnan är välbehållen och behöver ej sjukvård. Hon anträffades ca 3,5 km från platsen hon försvann. 

Polisen tackar för alla som angagerat sig i ärendet. Insatsen avslutas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.