Sök
Stäng Meny

13 september 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23:15 Trollhättan, skadegörelse genom brand: Ett flertal samtal kommer om att det brinner bilar på en parkering vid Östra Margaretavägen. Totalt är det fem personbilar som brandskadats. Ytterligare en bil som stått en bil bort från övriga bilar har fått mindre skador. En teknisk undersökning kommer genomföras för att utreda brandorsaken. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. Inga misstänka gärningspersoner i nuläget.

02:17 Uddevalla, mordbrand: En personbil har börjat brinna vid Vassbosjön nordost om Ljungskile. Branden sprider sig till ett hus i närheten som blir helt övertänt. Räddningstjänsten kommer låta hela fastigheten brinna ner. Det är oklara omständigheter varför bilen börjat brinna. Platsen kommer spärras av för en teknisk undersökning under dagen. En anmälan om mordbrand upprättad. 

04:26 Trollhättan, misshandel: En man i 45-årsåldern larmar om att han har blivit misshandlad av två personer i centrala stan. Han lyckades cykla från platsen och ta sig hem och är mycket skärrad när han pratar med polisen. Han uppger att han har fått ta emot sparkar och slag i ansiktet och får föras med ambulans till sjukhus. En patrull letar i centrala stan efter gärningsmän och brottsplats, men inga misstänkta eller gripna i nuläget. En anmälan om grov misshandel upprättas.

05:23 Götene, trafikolycka: En frontalkrock mellan två personbilar orsakar totalstopp på riksväg 44 i höjd med Källby. En bil ligger i diket och en står kvar på vägbanan. Sammanlagt har fyra personer färdats i de två bilarna. Ingen är allvarligt skadad, men en person förs med ambulans till sjukhus med nacksmärta. Vid halv sju är polis kvar på plats och dirigerar trafiken mot Götene. Föraren av den ena bilen, en man i 60-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik efter att ha kommit över på fel sida vägen.

06:08 Munkedal, trafikolycka: På E6 har en bil fått sladd i samband med en omkröning. Föraren, en man i 25-årsålder, uppger att han under omkörningen uppfattat det som om fordonet han skulle köra om vinglade till och att han då väjde och att bilen då plösligt snurrade runt. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott upprättas. Vägen ska åter vara helt öppen för trafik. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.