Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 14 september 06:59

13 september 21:16, Mord/dråp, Stockholm

Man skjuten på Vanadisvägen.

Flera personer ringer till polisen om att en man skjutits på Vanadisvägen av en gärningsman som lämnar platsen.
Privatpersoner gör HLR på den skadade mannen tills ambulans tar över och för honom till sjukhus. Mannen har skadats svårt och polisen inleder en förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott.

Det finns ett flertal vittnen på plats som underlättar för polisen att få en bild av händelsen och en omfattande jakt med bland annat helikopter pågår för att hitta gärningsmannen.
I skrivande stund är ingen person frihetsberövad. 

Uppdatering kl 23:57
Målsägaren som är en man i 20-årsåldern har avlidit på sjukhus. Anhöriga har underrättats. Förundersökningen gäller nu mord och grovt vapenbrott (rubriken till notisen är därför justerad).
Polisen arbetar fortfarande på brottsplatsen med spårsäkring och dörrknackning. Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits, men flera personer har kontrollerats. 

Uppdatering den 14 september klockan 06:57

Under natten har polisens arbetat klart inom de avspärrningar som funnits runt brottsplatsen, de är därför borttagna. Det utredningsarbetet som gjorts under natten har ännu inte gjort att polisen kunnat gripa någon gärningsperson.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.