Sök
Stäng Meny

14 september 08:10, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. 

01:33 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Pappersvägen i Vetlanda med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska minst två parkerade bilar ha börjat brinna och det ska finnas spridningsrisk till närliggande villa. Räddningstjänst på plats har släckt elden. Ingen person skadades i branden och platsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. En anmälan om mordbrand kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen. 

* Under natten har polis arbetat med ett ärende i Gislaveds kommun. Tre personer ska ha tvingats in i en bil och i samband med detta har också hot uttalats samt slag och sparkar utdelats. På en adress i kommunen har polis fått kontakt med inblandade parter och fem män i åldrarna 17-34 år har gripits misstänkta för olaga frihetsberövande samt misshandel. Målsägandena i detta ärende ska ej ha varit i behov av ambulansvård. Samtliga fem misstänkta har under torsdagsmorgonen också anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för brotten. Ärendet är därmed åklagarlett och ytterligare frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.