Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 15 september 06:51

14 september 22:22, Mord/dråp, försök, Haninge

Skottlossning mot radhus.

Flera skott avlossas mot ett radhus i Jordbro och polis larmas både från det aktuella huset och från andra kringliggande bostäder.
Minst en person är hemma i byggnaden som beskjuts men inga personskador uppstår.
Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. I polisinsatsen kontrolleras flera personer varav vissa kommer att tas med till ett polishus för att höras mer ingående.
Brottsplatsen är avspärrad för senare teknisk undersökning men polisen har redan nu säkrat flera spår.

Uppdatering 15/9 kl 00:22
En av de två personer som frihetsberövats har gripits och misstänks för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andra personen är också frihetsberövad, men inte gripen. Båda två är pojkar i tonåren.

Uppdatering kl 06:46
Den gärningsperson som är över 15 år är efter beslut av åklagare anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andre gärningspersonen som inte är straffmyndig är inte frihetsberövad men misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen är inte klar med undersökningen av brottsplatsen som fortfarande är avspärrad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.