Sök
Stäng Meny

15 september 11:04, Övrigt, Norrköping

Information för media om polisens tillgänglighet efter gårdagens mordförsök i Norrköping.

Under gårdagen kunde polisen konstatera en skottlossning i området Hageby i Norrköping. Ingen person kom till skada och under dagen har Åklagarmyndigheten meddelat att fyra gripna personer har anhållits. Misstankarna rör försök till mord och grovt vapenbrott. Alla frågor om förundersökningen hänvisas till åklagarmyndighetens kommunikation då ärendet är åklagarlett.

Polisens talesperson
Frida Braf, chef för lokalpolisområde Norrköping, finns tillgänglig för intervjuer mellan klockan 12.00-13.30. Intervjuer bokas via media.ost@polisen.se och därefter ringer hon upp. Fysiska intervjuer kan ges på plats vid polishuset i Norrköping.

Då ärendet har åklagare som förundersökningsledare kommer Frida Braf enbart kunna svara på frågor som rör lokalpolisområdets prioriteringar och fortsatta arbete efter mordförsöket. Alla frågor om förundersökningen kommer att hänvisas till Åklagarmyndighetens kommunikation.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.