Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 september 08.38

18 september 00:25, Mord/dråp, försök, Nyköping

Sprängning mot fastighet.

KL 23.25 inkommer flera samtal via 112 om en explosion mot en fastighet i centrala Nyköping. Ingen person är i nuläget fysiskt skadad. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Just nu pågår informationsinhämtning genom förhör med vittnen och andra som har information om händelsen samt sök efter gärningsperson/ personer. Rättsläget är försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. Ingen misstänkt gripen för brottet.

Uppdatering 08:10: Polisen har under natten kontrollerat flera personer och knackat dörr i området för att säkra vidare spår och information om explosionen. Det initiala rättsläget i ärendet kvarstår. Nationella bombskyddet har varit på plats och gjort en kontroll efter händelsen. Ingen är gripen och det finns heller inga misstänkta i nuläget. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.