Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 september 11:19

18 september 08:05, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län.


03:10 larmas polis om att en person ska ha blivit knivskuren i södra delen av centrala Jönköping. Målsägande, som är en man, ska ha avförts till sjukhus i ambulans efter händelsen. Skadeläget är ännu okänt men den drabbade ska enligt uppgifter varit vaken och talbar. Polisen har under natten spärrat av brottsplatsen för att utföra en teknisk undersökning. Man har även inlett en förundersökning gällande försök till mord. En person har senare gripits under morgonen.

Rättelse: Tre personer har gripits till följd av händelsen. Det rör sig om två kvinnor 40- respektive 35-årsåldern. Den tredje personen är en man i 55-årsåldern.

Uppdatering 08:59: Åklagare har beslutat att häva gripandet för de två kvinnorna. Mannen som greps har anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Uppdatering 11:05: Den skadade mannen är en polisanställd som utsatts för brottet då han försökt avstyra ett bråk. Mannen fördes till sjukhus efter händelsen men har under morgonen fått åka hem. Han mår efter omständigheterna bra.

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, trafikkontroller samt diverse andra kontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.