Sök
Stäng Meny

22 september 07:33, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser i länet

Lekeberg
23.50. Det har brunnit med öppna lågor i soptunnor utanför tre förskolor under natten. Räddningstjänsten har släckt bränderna och patruller har kontrollerat och cirkulerat i området. Förundersökning gällande grov skadegörelse inledd. I nuläget finns ingen misstänkt.

Örebro
00.16. Personal på ett hotell noterade att två berusade personer hoppade i en livräddningsbåt och flöt iväg. Personerna, två kvinnor i 20- respektive 25-årsåldern kom dock inte särskilt långt utan fastnade vid ett mindre vattenfall intill Örebro slott. Kvinnorna tog sig ur båten och förhördes kort därpå av patrullen. Kvinnorna är nu misstänkta för olovligt brukande.

01.25. En man i 60-årsåldern omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, vid Tegnerlunden. Detta föranleddes av att vittnen såg mannen försöka bryta sig in i bilar i området. Mannen är misstänkt för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

Nora
05.34. En man i 60-årsåldern blåste positivt i polisens sållningsinstrument vid en kontroll på länsväg 244/länsväg 765 i Västra Sund. Mannen medtogs för kroppsbesiktning. Anmälan rattfylleri.

Karlskoga
01.01. Patrull har varit på plats vid en adress i Skranta med anledning av att förbipasserande såg att det brann på en balkong. Vid kontroll visade det sig att de boende tänt eld på vedklampar som låg i grillen med syftet att grilla korv. Efter samtal lämnade patrullen utan åtgärd.

Kumla
05.39. Trafikkontroll. Sex förare fick böter för hastighetsöverträdelse i samband med att patrullen upprättat en kontroll på riksväg 51/Nävestagatan.

Polisen har även hanterat ärenden av rutinkaraktär, exempelvis viltolyckor, psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.