Sök
Stäng Meny

23 september 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 130-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten. Polisen har förutom olika mindre bråk också undersökt ett antal larm om höga smällar utan att hitta vare sig skadade personer eller någon misstänkt brottsplats.

Fest i Åtvidaberg spårade ur

21:30 Inringare till polisen var oroliga i Åtvidaberg. Unga personer uppträdde berusade i Åtvidabergs centrum i samband med en fest.

Situationen var så pass stökig att patrullen begärde förstärkning.

00:18  En pojke under 18 år vägrade att låta sig bli avvisad. Han gjorde istället våldsamt motstånd och belades därför med handfängsel. Ytterligare en pojke under 18 år gjorde också våldsamt motstånd i samband med avvisning. Han sprayades med oc-spray och fick även han handfängsel.

Bägge överlämnades till vårdnadshavare under natten. En polis skadades i ett ben under insatsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.