Sök
Stäng Meny

24 september 07:53, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser i länet

Örebro
00.42. En man i 25-årsåldern blir misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk, efter att rådig allmänhet uppmärksammat att mannen betett sig märkligt på en gräsmatta.

02.23. Räddningstjänst och polis larmades ut till en skola i Adolfsberg med anledning av att en sandlåda stod i brand. På plats kunde det konstateras att någon hade tänt eld på själva lådan runt sanden. En anmälan gällande skadegörelse genom brand är upprättad.

03.47. En okänd gärningsman tog tag i en kvinna inne på en bensinstation och försökte ofreda henne sexuellt samt hindrade henne från att lämna platsen. Mannen avvek därefter från platsen. En anmälan om ofredande är upprättad.

03.42. En man i 35-årsåldern blir misstänkt för misshandel efter att ha slagit sin ex-flickvän och kastat in henne i en möbel. Patrullen har dokumenterat skadorna på kvinnan och hållit förhör med de inblandade. Det är oklart om kvinnan har uppsökt sjukvård.

Askersund
22.29. Patrullen har upprättat en anmälan samt en motanmälan om misshandel efter att flera män bråkat vid en bensinstation i Åmmeberg.

Karlskoga
02.39. En pojke i övre tonåren misstänks för misshandel efter att ha slagit en några år äldre man. Pojken omhändertogs även enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Patrullen körde även målsägande till akuten för dokumentation och vård för sina skador.

Polisen har även hanterat ett stort antal ärenden av rutinkaraktär. Exempelvis viltolyckor, trafikkontroller, fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till någon anmälan. Det har framför allt varit ett högt inflöde av ärenden kopplat till psykisk ohälsa under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.