Sök
Stäng Meny

24 september 08:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Husrannsakan i Navestad  under lördagen

Efter flera tips från allmänheten misstänkte polisen att det pågick någon form att brottslighet på en adress i Navestad, Norrköping. Beslut togs om husrannsakan under lördagen.

12:20 Flera personer befann sig i lägenheten och dessa frihetsberövades initialt misstänkta för grovt narkotikabrott.  Under husrannsakan gjordes fynd som pekade åt att drogförsäljning pågick från brottsplatsen. Därför gjordes också en kriminalteknisk undersökning för att säkra eventuella spår.

Under arbetet på platsen kom andra intresserade till adressen. En person hade mycket dålig attityd verbalt och avlägsnades av en patrull.

Efter den kriminaltekniska undersökningen ändrades brottsrubriceringen till narkotikabrott av normalgraden och tre personer greps.

Dessa misstänkta blev under natten frigivna.

Inbrott i Norrköping

00:00 Polisen larmades av ett väktarbolag som åkt på ett inbrottslarm från Fridhemsvägen i Norrköping. Någon hade öppnat ett fönster samt lyft bort ett galler.

Ingen brottsling fanns kvar på platsen. Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott. Det är ännu oklart vad som kan ha tillgripits.

Personrån i Linköping

05:00 Två personer rånades under hot på personliga tillhörigheter i Vallastaden av flera gärningsmän. Ingen person skadades fysiskt under brottet.

Flera polispatruller och en hund  involverades i att söka efter tjuvarna som dock lyckades undkomma. Delar av rånbytet hittades en bit från brottsplatsen.

En anmälan om rån upprättades.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.