Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 28 september 16.35

24 september 14:41, Försvunnen person, Smedjebacken

Sökinsatsen efter försvunnen kvinna intensifieras

En 77-årig kvinna har försvunnit från sitt hem i Smedjebacken. Kvinnan sågs senast under lördagsmorgonen i området Morgårdshammar.

Polisen vill nu ha allmänhetens hjälp med iakttagelser kring den här kvinnan.

Kvinnan har en smal kroppsform, är cirka 170 centimeter lång, brukar ha keps, jeans och rosa gymnastikskor.

Ser ni kvinnan framför er ring alltid 112. Har ni gjort iakttagelser eller har annan information som kan leda till att hon hittas kontakta polisens växel på 114 14. Uppge "tips" i talsvaret för snabbare framkoppling.

Anhöriga har godkänt bildpublicering. 

Uppdatering 25 september, klockan 09.03: Sökandet efter kvinnan har pågått under hela kvällen och natten med alla tillgängliga resurser i region Bergslagen. Vid 15.30 på söndagen togs beslut av vakthavande befäl om LSO, lagen om skydd mot olyckor.

Nu intensifieras arbetet ytterligare för att hitta kvinnan. Försvarsmakten kommer att bistå polisen i sökarbetet, Missing People ansluter under dagen och helikopter samt UAS-pilot (drönare) kommer återigen att arbeta i det aktuella området. 

Uppdatering 16.34

Sökandet efter den försvunna kvinnan har nu avslutats. Räddningsledningen har samverkat med läkare med inriktning på hypotermi (nedkylning) samt beaktat kvinnans hälsa/sjukdomsbild. Detta i kombination med omständigheter som väder, vind och terräng gör att räddningsledningen bedömer att det inte längre finns utsikter att hitta kvinnan vid liv. Därmed upphör den så kallade statliga räddningstjänsten. Anhöriga är underrättade om beslutet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.