Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 26 september 10.26

25 september 12:50, Brand, Eskilstuna

Fullt utvecklad brand i Årby, Eskilstuna.

12:23. En fullt utvecklad brand har utbrutit på Årbygatan i Eskilstuna. 

Polisen är på plats och bistår räddningstjänsten. Ingen person uppges vara skadad.

Platsen har spärrats av och det är brandrök i området. Det är viktigt att inte andas in denna och att stänga fönster och dörrar så att röken inte kommer in. 

Undvik om möjligt att färdas på Årbygatan så att räddningsarbetet kan fortgå utan hinder. 

Uppdatering 13:09

Det är en moské på Årbygatan som brinner. Polisen är på plats och hör vittnen i området. Delar av Nystrandsgatan är avstängd för trafik. 

Uppdatering 13:24

För kännedom. Boende i området kan inte ta sig fram på Årbygatan men kan passera från Fristadsgatan och in genom gårdarna till fots för att ta sig till sina hus. 

Uppdatering 13:54

Jourhavande förundersökningsledare har inlett en förundersökning om mordbrand. Polisen kommer att utreda händelsen för att ta reda på vad det är som kan ha orsakat branden. 

 Uppdatering 17:35

Polisen är fortfarande på plats med flertalet enheter vid den aktuella adressen. Man arbetar med informationsinsamling och förhör med eventuella vittnen i området. Tekniker har beordrats ut för att utföra en undersökning när det svalnat tillräckligt för att de ska kunna arbeta på platsen. Rättsläget efter händelsen är fortsatt mordbrand.

 

Uppdatering tisdag 26 september, 10:20

Utredningen kring branden fortsätter. Polisen kommer att höra vittnen och överse om det finns övervakningskameror i området. 

Tekniker kommer att arbeta på brandplatsen under dagen, förutsatt att värmen inte hindrar detta. Polisen jobbar med olika hypoteser om hur branden uppstått. 

Ärendet är rubricerat som grov mordbrand. 

Utöver detta finns ingen mer uppdatering att ge om händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.