Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 26 september 16.03

26 september 07:33, Detonation, Linköping

Explosion i Ekholmen - stora materiella skador på fastighet.

06:04 Polis larmades till Ekholmen i Linköping med anledning av att flera inringare hört en rejäl smäll i området från ett flerfamiljshus. 

När polis anlänt till platsen visade det sig att något exploderat vid en lägenhet. Det finns initialt inga uppgifter om personskador men det är omfattande materiella skador på fastigheten. 

06:25 En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot brandfarliga och explosiva varor har inletts.

06:27 Polis assisterar räddningstjänsten samt samlar in vittnesuppgifter. Rejäla avspärrningar har också upprättats vid brottsplatsen.

06:37 Boende i området som berörts av evakueringen har lotsats till en närliggande gymnastikhall. 

07:10 Ingen person har gripits för brottet. 

07:46 En kvinna i 25-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus för en kontroll. Hon var vaken och talbar. När det gäller skadeläget är det oklart för polisens presstjänst. Frågor gällande det hänvisas därför till sjukvården. 

Uppdatering 09:31 

Lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström kommer finnas på plats vid Ekholmens Centrum klockan 10:30 i dag för att svara på mediefrågor. Ingen föranmälan krävs. 

Polisen är också intresserade av att komma i kontakt med två specifika vittnen. En person ska ha varit ute på en löptur i närheten av brottsplatsen i samband med detonationen. En annan person ska ha cyklat förbi vid samma tidpunkt. Ta kontakt med polis på plats eller ring 114 14. 

Uppdatering 10:10

Nationella bombskyddet har beordrats ut och är på väg till platsen. Polisens tekniker har anlänt för att utföra en teknisk undersökning efter explosionen.

Uppdatering 10:40

Det nationella bombskyddet har nu anlänt till platsen.

Uppdatering 12:39

Kvinnan i 25-årsåldern som fördes till sjukhuset har inte skadats allvarligt utan kommer få lämna vården under dagen. Nationella bombskyddet arbetar fortsatt på platsen tillsammans med räddningstjänsten. Avspärrningarna kvarstår samt brottsrubriceringen. Ingen har i nuläget gripits för brottet. 

Lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström, som varit tillgänglig för media sedan 10:30, har andra åtaganden från 13:30. Efter det klockslaget görs inga fler intervjuer. 

Uppdatering 16.00

Ytterligare en målsägande har kompletterats ärendet efter ca kl 13.30. Det gäller en kvinna i 25-årsåldern som kontaktat polis då hon skadats lindrigt i samband med detonationen. 

Nationella bombskyddet har genomfört en utvändig undersökning av platsen. Pga rasrisk, i den del av fastigheten som är utsatt, så försvåras arbetet med invändig undersökning. Oklart när den kan genomföras. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.