Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 27 september 10.29

26 september 22:08, Uppdatering, Linköping

Information i ärendet kring detonationen Ekholmen, Linköping.

21.20 Polisen har sedan händelsen i området Ekholmen under morgonen, lagt stora resurser på förundersökningen i sin helhet vilket även inkluderar sökandet efter gärningspersoner som kan knytas till händelsen. 

Under kvällen greps en person som misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor vilket avser händelsen under morgonen. 

Förhör kommer nu hållas med den gripne och därefter kommer åklagare ta ställning till om det finns skäl för att anhålla personen. 

Med anledning av det känsliga utredningläget som nu råder kommer inga uppgifter om ålder och kön lämnas avseende personen. Inga vidare uppgifter om ärendet kommer heller lämnas under natten. 

UPPDATERING:

Under natten blev den gripne personen anhållen av åklagare. Den gripne är en man i 20-årsåldern. Utredningen är fortsatt i sin linda och leds numera av åklagare. Mannen är skäligen misstänkt i nuläget. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.