Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 29 september 15.26

27 september 18:43, Vapenlagen, Stockholm

Polisen får i samtal om skottlossning i Fruängen.

Toyota-RAV4-x.jpg.png

En man uppges vara skottskadad. Polis och ambulans är på plats.

Uppdatering klockan 19:00
Den skadade personen förs med ambulans till sjukhus. En jakt på gärningsperson eller -personer pågår. Polis talar med vittnen vid brottsplatsen och andra som har gjort observationer i samband med skottlossningen, för att bilda sig en uppfattning vad som har hänt, vart gärningsperson eller -personerna har lämnat och på vilket sätt. 

Polisen har inlett en förundersökning rubricerad försök till mord.

Uppdatering klockan 19:30
Brottsplatsen är avspärrad i avvaktan på att tekniker ska genomföras en brottsplatsundersökning. Flera personer har hämtats till förhör. 

Uppdatering klockan 20:25
Den skottskadade mannen har avlidit, anhöriga är underättade. Brottsrubriceringen är därmed ändrad till mord. 

Rättelse: mannen fördes inte med ambulans till sjukhus, den informationen var felaktig.

Uppdatering klockan 23:00
En grå Toyota RAV4 med tonade rutor bak har observerats i samband med mordet vid Mälarhöjdens IP. Har du sett bilen, kontakta polisen på 114 14. Bedömer du det som akut, ring 112.

Uppdatering den 29 september klockan 15:25
Klockan 02:41 får polisen larm - två bilar brinner i Skärholmen. En av bilarna är av samma märke och modell som den polisen letar efter. En teknisk undersökning av bilen kommer göras för att ta reda på om det är den bilen som polisen eftersökt. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.