Sök
Stäng Meny

28 september 13:45, Trafikkontroll, Västernorrlands län

Västernorrland, ett urval av polisens arbete i trafiken under dagen

HÄRNÖSAND

Vid 9-tiden hölls en trafikkontroll vid Bondsjöstaden, utan några anmärkningar.

KRAMFORS

Under morgonen stoppades en bilist för kontroll. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick därefter medfölja för provtagning. Anmälan gällande rattfylleri upprättades.

Vid 10-tiden stoppades en bilist för kontroll. Föraren saknade körkortsbehörighet för att framföra fordonet. Anmälan gällande olovlig körning upprättades.

Lite senare stoppades en bilist på E4 efter att ha kört 159 km/timmen på en 100-sträcka. Böter utfärdades och körkortet omhändertogs.

SUNDSVALL

Under morgonen kontrollerades nykterheten i trafiken vid Sundsbruk, utan några anmärkningar.

Vid 8-tiden stoppades en bilist i Sundsvall för kontroll och föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Föraren fick medfölja för provtagning och anmälan gällande rattfylleri upprättades.

Vid 9-tiden höll en hastighetskontroll i Bergsåker. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Därefter hölls en trafikkontroll på Norrmalm.

Under förmiddagen kontrollerades också trafiken vid Södra Alnö. Fyra förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Den högsta uppmätta hastigheten var 75 km/timmen på en 50-väg. Två förare fick också böter på grund av att de inte använde säkerhetsbälte under färd.

Vid 12-tiden stoppades en bilist för kontroll i Skönsberg. Föraren saknade körkortsbehörighet för att framföra fordonet och anmälan gällande olovlig körning upprättades.

ÖRNSKÖLDSVIK

Under förmiddagen hölls trafikkontroller vid länsväg 1058, strax utanför Örnsköldsvik, och på länsväg 352 vid Björna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.