Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 30 september 08.06

30 september 08:00, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händesler i Polisområde Örebro.

Kumla
22.08: En kvinna kontaktar polisen och uppger att hennes pojkvän genomfört handling varpå smärta uppstått. Polispatrull upprättar anmälan misshandel. Ingen person är frihetsberövad. Det saknas uppgifter om målsäganden sökt eller kommer söka sjukvård.

Askersund
22.14: Ett stort antal ungdomar, uppåt ett hundratal och fordon som uppskattas till ett 30-tal uppehåller sig i Askersund, stämningen är hätsk i perioder och det var vid tillfälle slagsmål med flertalet individer inblandade. Polispatrull har tagit upp en anmälan misshandel, målsäganden är en yngling under 18-år.

Nora
23.23: En man 50-årsåldern har kört i diket, uppträder påverkat och misstänks för rattfylleri. Mannen medtas för provtagning. Mannens körkort omhändertas.

Örebro
00.25: Man i 20-årsåldern omhändertagen av ordningsvakter på en nattklubb i Örebro. Mannen gör sig skyldig till våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman. Mannen kamrater lägger sig i omhändertagandet och det blir en stökig situation. Flera polispatruller beordras och två män avlägsnas från platsen.

Nora
01.19: Polispatrull skriver en anmälan försök till stöld. Okända personer har försökt att tillgripa en katalysator på ett parkerat fordon. Ärendet inkom via att ett vittne iakttar tillgreppsförsöket.

Patruller har i övrigt genomfört ett större antal person samt fordonskontroller. Det har omhändertagits fem personer enligt LOB, lag om omhändertagande enligt berusad person i Polisområde Örebro.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.