Sök
Stäng Meny

05 september 07:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

 Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Brott mot knivlagen

01:00 En polispatrull gjorde en personkontroll vid resecentrum i Linköping. Det visade sig att den kontrollerade mannen bar kniv och var misstänkt drogpåverkad.

Efter provtagning misstänks mannen, som är i 25-årsåldern, för grovt brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott samt innehav.

Inbrott i Motala

02:26 Polisen larmades av inringare om ett pågående inbrott i lägenhet på Lustigkullevägen i Motala. En eller flera gärningsmän hade brutit upp en lägenhetsdörr i ett trapphus. Polisen åkte med flera patruller men ingen gärningsman fanns kvar på brottsplatsen.

En polishund beordades till brottsplatsen för att söka efter spår. Dock kunde ingen misstänkt hittas.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. Det är ännu oklart vad som tillgripits.

Krossad ruta i Finspång

02:57 Ett larmbolag hade fått tekniska indikationer på inbrott i Finspångs kommun. Polisen kunde konstatera att en ruta var krossad. Ingen misstänkt fanns kvar på platsen. I nuläget är det oklart om något har tillgripits.

Anmälan kommer att skrivas när mer information inkommit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.