Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 06 september 11:56

06 september 11:20, Övrigt, Norrköping

Ändrad brottsrubricering efter explosion i flerfamiljshus. Två häktas för grovt narkotikabrott. Polisen finns tillgängliga för medias frågor

Söndagen den 2 september inträffade vad som tidigare omskrivits som en detonation i Norrköping. Ett lägenhetshus utrymdes och flera personer skadades lindrigt.

Inledningsvis grep polisen tre personer som bland annat misstänkta för allmänfarlig vårdslöshet samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Åklagaren väljer nu att ändra brottsrubriceringen. Ingen person är längre misstänkt för att ha orsakat explosionen. Däremot är två personer misstänkta för grovt narkotikabrott. De kommer också att begäras häktade för detta.

Rättelse 11:50: Initialt uppgavs felaktigt att två personer begärs häktade. Det stämmer inte, utan det rör sig om en person som begärts häktad.

Sedan söndagens händelse har polisen utfört ett gediget utredningsarbete i syfte att få klarhet i händelserna som inträffade tidigt på söndagsmorgonen.

John Andåker chef vid utredningssektionen, polisområde Östergötland, finns tillgänglig för frågor kring detta arbete och kring utredningen i stort.

Frida Braf, chef över lokalpolisområde Norrköping, kommer också att finnas till medias förfogande. Hon finns tillgänglig för frågor kring polisområde Norrköpings arbete kring ärendet samt frågor kring polisens trygghetsskapande arbete i Norrköping.

För att nå ovanstående uppmanas media att skicka ett email med beröringspunkter till media.ost@polisen.se

För frågor kring häktningsförhandlingen och den ändrade brottsrubriceringen i ärendet hänvisas till åklagarkammaren.


 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.