Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 09 september 17:05

09 september 11:12, Rån, Klippan

Larm från butik.

Polisens ledningscentral får in ett överfallslarm från en butik, Flera patruller är på plats för kontroll.

Uppdatering: En guldsmedsbutik har blivit utsatt för ett rån, två män som kommer in i butiken och tillgriper gods och sen lämnar butiken. Det finns inga uppgifter om fysiska personskador.

Polis är på plats och förhör personal och vittnen. Ett flertal polispatruller söker efter gärningsmännen.

Uppdatering: Polisen söker fler vittnesuppgifter från allmänheten, rånarna misstänks ha tagit sig mot Stidsvig eller Mölletofta. Flera polispatruller är på plats och söker i området. Polisen behöver få in fler uppgifter om personer eller fordon som sticker ut i körsättet eller andra avvikande beteenden.

Uppdatering kl. 16.40: Rånarna var beväpnade med pistolliknande föremål, hotade personal och kunder. Efter rånet lämnade rånarna platsen på en tvåhjuling, moped eller motorcykel.

En stund efter att rånet inträffat, tvingas en målsägare lämna över sin personbil efter att han hotats med ett pistolliknande föremål på en väg strax norr om Klippan. Skott avlossas i samband med detta men målsägaren skadades inte.

En gärningsperson lämnar platsen i den tillgripna personbilen, en gärningsperson lämnar på en tvåhjuling. Gärningspersonen i personbilen kolliderar med en annan bilist.

Polisen vill gärna komma i kontakt med aktuell bilist eller annan som har uppgifter att lämna om händelsen. Vänligen ring Polisens kontaktcenter på telefonnummer 114 14.

Den tillgripna personbilen hittas senare i ett skogsområde i närheten av Stidsvig.

Anmälan om grovt rån, grovt vapenbrott, grovt olaga hot samt tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas. Ingen är gripen.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.