Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 21 februari 07.18

20 februari 16.55, Mord/dråp, försök, Göteborg

Bilist försökte köra på poliser i Marieholmstunneln.

Flera poliser var på platsen för att kontrollera en stillastående bil där föraren, en man, satt kvar och två personer hade lämnat gående från platsen. Plötsligt kommer ytterligare en bil till platsen och föraren av den stillastående bilen sliter sig och hoppar in i den bilen. En polisman försöker hindra honom men blir klämd i bildörren innan bilen försvinner från platsen. Polisen får smärtor i ena axeln men skadorna bedöms initialt som lindriga. Två andra poliser får hoppa undan för att inte bli påkörda av den flyende bilen men ska inte ha fått några fysiska skador. Polisen har sökt efter bilen med bland annat helikopter men ännu har den inte anträffats. En förundersökning om försök till mord, grov misshandel samt främjande av flykt har inletts.

2024-02-21 kl 07:04 Uppdatering
Polis kunde gripa en man som misstänks kört bilen som flydde platsen. Gripandet skedde i centrala Göteborg vid 22-tiden, gripandet genomfördes odramtiskt.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.