Sök
Stäng Meny

01 januari 07.13, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nyårsnattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har åtta personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.
Tre i Åre där två sattes i arrest och en överlämnades till vårdnadshavare. I Östersund överlämnades två till vårdnadshavare och en till sjukvård och i Vemdalsskalet, Härjedalen överlämnades en berusad till sjukvården.

Under natten har en person i Funäsdalen medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan, han misstänks också för våld/hot mot tjänsteman. 

01:00 Skadegörelse, Åre
Allmänhet tar kontakt med polisen gällande några personer som skjuter raketer mot bilar och byggnader i Åre centrum. Polisen påträffar personerna, tonåringar. Anmälan upprättas.

01:06 Trafikolycka, Östersund
Polisen larmas om en trafikolycka på Arkivvägen/Kyrkgatan i Östersund. Två personbilar ska ha kolliderat och sex personer ska ha varit inblandade. Det ska inte ha funnits något behov av ambulans, okänt om några personskador uppstått. Polisen ska utreda olycksorsaken.

01:57 Rattfylleri, Åre
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil vars förare misstänks köra under påverkan av alkohol. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Han blåser 0,72 milligram alkohol per liter utandningsluft och misstänks för grovt rattfylleri. Bilnycklar och körkort omhändertas. 

02:52 Brand, Östersund
Polisen larmas om en villabrand i Odenslund i Östersund. Det finns inga uppgifter om att personskador ska ha uppstått. Polisen har varit på plats för att biträda räddningstjänsten. Brandorsaken ska utredas, platsen är avspärrad. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.