Sök
Stäng Meny

01 januari 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

God morgon! Nyårsnatten har förflutit relativt lugn i region öst. Mellan 22 och 07 har polisens regionledningscentral hanterat närmare 150 ärenden som rör Jönköpings län. Det har varit ett stort inflöde av ärenden och en hel del fylleri, samt samtal om raketer som skjuts av ungdomar och raketer som skjutits mot byggnader.
Några ärenden sticker dock ut. Sammantaget bedöms kvällen och natten som relativt lugn i region öst och därmed Södermanlands län.

22:42 Habo
Samtal inkommer om att ungdomar skjuter raketer mot skolan. När polispatrull anländer försöker ungdomarna springa från platsen men ett par stycken kunde fångas in. Dessa hade en väska med fyrverkerier.
Man anträffar också flera andra ynglingar som inte ska ha varit inblandade i att skjuta mot skolan. De hade dock också fyrverkerier med sig.
Polis pratar med vårdnadshavare och har förverkat fyrverkerierna. Det blev inga skador på skolan.


23:11 Vetlanda
Samtal inkommer om fler än tio personer som slåss med varandra. Det var något stökigt på platsen när polis anlände men situationen kunde snabbt kontrolleras.
Två personer anträffas, dessa anmäler varandra för misshandel. Ingen skadades allvarligt.

02:58 Öxnehaga Jönköping
En inringare ser hur en balkongdörr står öppen till en bostad. Polispatrull konstaterar att någon gärningsperson varit inne i bostaden och stulit personliga ägodelar. Brottsplatsundersökning har genomförts under natten. En anmälan om grov stöld genom inbrott skrivs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.