Sök
Stäng Meny

01 januari 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

God morgon! Nyårsnatten har förflutit relativt lugn i Östergötlands län. Mellan 22 och 07 har polisens regionledningscentral hanterat närmare 200 ärenden. Ett stort inflöde av ärenden och en hel del fylleri, men inte så mycket ärenden av större karaktär. Några ärenden sticker ut. Sammantaget bedöms kvällen och natten som relativt lugn i Östergötlands län.


22:30 Ekängen, Linköping
Vid 22:30 -tiden uppstod en mindre brand utomhus i Ekängen i Linköping. Händelsen är troligen relaterad till fyrverkerier. Det fanns ingen spridningsrisk till någon byggnad.

22:04 S:t Persgatan, Norrköping
Larm inkommer om att det brinner i en butik. Sju personer fick evakueras initialt men ingen av dessa ska ha skadats. Det är okänt vad som startat branden. En förundersökning om mordbrand har inletts under natten. Platsen spärrades av och teknisk undersökning ska genomföras. Ingen person finns i nuläget utpekad som misstänkt.

23:24 Svälthagen, Finspång
Samtal om att ungdomar skjuter raketer på varandra samt skjuter raketer från A-traktor. Polisen samtalar med ungdomar på platsen, men det går inte fastställa om det var dem - eller vem som skjutit raketerna. Ingen person skadades vid händelsen.

23:41 Borensberg
Samtal om att någon skjutit raketer mot en bostad med en trasig ruta som följd. Ska röra sig om ungdomar. En anmälan om åverkan har skrivits.

00:04 Motala
Ett 20-tal ungdomar uppges skjuta raketer mot så väl bilar, fastigheter som varandra. Flera fönster samt balkonger uppges träffade. Enligt samtal till regionledningscentralen ska man medvetet ha riktat raketer mot byggnaderna. Det rapporteras också att personerna skjutit mot människor. Ingen person skadades.
Strax innan klockan 01 inkom nytt samtal om att gänget var tillbaka och sköt raketer på varandra igen. De ska också ha suttit uppe på bilar. Ingen person kunde anträffas på platsen.

01:27 Motala kommun
En person uppges ha blivit misshandlad av sin partner. När polispatrullen kommer till platsen anträffar man en man som inte har några synliga skador och inte vill anmäla någonting.
Nytt samtal inkommer senare, varpå en kvinna kommit tillbaka till platsen. Denna kvinna har då vissa skador varpå mannen istället grips på platsen misstänkt för misshandel i relation.

03:06 Gamla staden, Norrköping
Polisens ledningscentral får samtal från ett hotell i centrala Norrköping med anledning av att det ska bråkas på ett hotellrum. Man ska också ha sett en man som slitit och dragit i en kvinna. På plats anträffas två blodiga personer. En man misstänks för misshandel mot kvinnan och grips på platsen. Både den misstänkte och den målsägande kvinnan fick föras till sjukhus för vård. Ingen av dem hade allvarliga skador.

03:47 Vasastaden Linköping
Ett antal gärningspersoner uppges ha hoppat på och misshandlat en ensam målsägande. Mannen ådrog sig skador i ansiktet och ska ha varit avsvimmad initialt efter attacken. Mannen fördes till sjukhus för omplåstring. Ingen person har hittills kunnat gripas som misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.