Sök
Stäng Meny

01 januari 08.00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

God morgon! Nyårsnatten har förflutit relativt lugn i region öst. Mellan 22 och 07 har polisens regionledningscentral hanterat närmare 150 ärenden som rör Södermanlands län. Det har varit ett stort inflöde av ärenden och en hel del fylleri, samt samtal om raketer som skjuts av ungdomar och raketer som skjutits mot byggnader.
Några ärenden sticker dock ut. Sammantaget bedöms kvällen och natten som relativt lugn i region öst och därmed Södermanlands län.

22:10 Strängnäs
Polis kallas till platsen med anledning av att ungdomar ses skjuta raketer mot villor. Ingen person var kvar när polis anlände.

22:18 Flen
Rapport om raketer som skjuts mot hus och från bilar.

22:33 Katrineholm

En brevlåda blir bortsprängd i Katrineholm. Ingen person skadad. 

23:01 Vingåker
Polis kallas till en ungdomsfest med anledning av att unga dricker alkohol samt skjuter raketer mot varandra. Under tiden polis är där kommer en del föräldrar till platsen och ungdomarna överlämnas till dessa.
Ingen person skadades.

23:58 Trosa hamn
Samtal inkommer om ungdomar som skjuter raketer mot varandra. Det rör sig om ett större antal personer som anlänt i flera bilar och initialt skjuter mot varandra. Det ska sedan ha eskalerat i att drabba så väl allmänhet som byggnader i närheten. När polispatrull kommer till platsen blir de också beskjutna av raketer.
Man anträffar också en kvinna med sprucket ögonbryn till följd av raketer.
Det uppges röra sig om ett hundratal personer på plats. En brand i en fyrverkeripjäs uppstår varpå räddningstjänsten tillkallas då polispatrullens släckare inte räckte till. Det blev ingen större brand och ingen spridning.
En del av de inblandade lyssnade på polisens uppmaning om att skingra sig men flera personer stannade initialt kvar. Efter cirka en timme hade läget lugnat sig och personerna lämnat.
Ingen blåljuspersonal skadades. Polis skriver anmälan gällande våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt upplopp.

02:16 Mälarsjukhuset
Polis kallas till sjukhuset med anledning av att en kvinna inkommit med skador efter att ha fått en raket i bakhuvudet. En anmälan om grov misshandel skrivs. Ingen person finns utpekad som misstänkt.

04:31 Nyköping
Samtal om ungdomar som skjuter raketer mot en balkong. Polis kommer till platsen och anträffar tre personer som uppges ha smällt av bangers. Polis förverkar bangers samt överlämnar ungdomar till vårdnadshavare. Ingen anmäld för brott, men polispatrullen skriver orosanmälan till socialtjänsten gällande de tre unga.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.