Sök
Stäng Meny

01 januari 08.55, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nyårsnattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Nyårsnatten i Norrbotten har för polisen inneburit något fler ärenden än en vanlig helgnatt. Polisen har bland annat tagit upp ett antal anmälningar gällande misshandel. Många ärenden har varit kopplade till fylleri. 

Sedan midnatt har två personer omhändertagits för fylleri i länet, en i Luleå och en i Piteå. En person i Luleå har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan och en i Gällivare. Polisen har tagit upp en anmälan om sexuellt ofredande i krogmiljö i Luleå.

00:53 Stöld, Jokkmokk
Polisen uppmärksammas gällande två minderåriga personer ska ha tagit sig in på en krog i kommunen. Vårdnadshavare kontaktas. Polisen tar också upp en anmälan om stöld då det framkommer att en jacka ska ha blivit stulen. 

01:30 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till Bergnäset i Luleå med anledning av ett bråk som ska ha eskalerat till en misshandel. Polisen pratar med ett antal personer på platsen. En minderårig person är misstänkt för att ha misshandlat en annan person. En anmälan om misshandel upprättas. 

01:40 Brand, Gällivare
Polisen larmas om en brand i en personbil vid Sandvikens badplats. Det finns ingen information om att personskador ska ha uppstått. Polisen har varit på plats och tagit upp en anmälan om skadegörelse genom brand.

01:53 Våld mot tjänsteman, Luleå
Polisen beordras till en krog i centrum med anledning av att en kvinna ska ha blivit utåtagerande mot ordningsvakter. Anmälan upprättas gällande våld mot tjänsteman. 

04:38 Rattfylleri, Kalix
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren medtas för provtagning efter misstanke om rattfylleri. Anmälan upprättas. 

05:20 Rattfylleri, Piteå
Polisen kontrollerar en lätt lastbil utanför Piteå. Föraren, en man, misstänks vara berusad och medtas för provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas och körkortet omhändertas.

05:49 Skadegörelse, Piteå
Polisen beordras till ett boende i Öjebyn gällande en skadegörelse. En ruta ska ha slagits sönder. Förhör hålls och anmälan om skadegörelse upprättas. Det finns ingen misstänkt i nuläget. 

06:13 Misshandel, Boden
Polisen kontaktas gällande en man med vårdbehov i Bodens centrum. Mannen ska ha blivit misshandlad av okänd gärningsperson. Han förs till sjukvård, skadeläget är okänt. Anmälan om misshandel upprättas. Det finns inga fler uppgifter gällande ärendet. 

06:30 Misshandel, Piteå
Polisen kontaktas gällande en man som uppsökt sjukvård i Piteå efter en misshandel. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan om misshandel. Det finns inga fler uppgifter gällande ärendet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.