Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 10 januari 15.55

10 januari 02.44, Detonation, Tjörn

Detonation vid fastighet

Polis och räddningstjänst larmades till Nordvästra Tjörn med anledning av en detonation vid en fastighet. Okända förövare har detonerat ett föremål vid en fastighet och då skadat en altandörr, fasad och orsakat glaskross. I fastigheten befann sig två personer som klarat sig utan fysiska skador. 

Polis kan in nuläget inte utesluta att detonationen kan ha koppling till konflikter i gängmiljö. 

Polis har inlett en förundersökning om försök till mord samt allmänfarlig ödeläggelse, polis arbetar nu på platsen. Nationella bombskyddet och polisens tekniker genomför arbete på platsen med att samla in bevis och dokumentera händelsen.

Polis kommer att genomföra dörrknackning i området och vi vill uppmana boende i området som har information som kan hjälpa Polisen i arbetet kring utredningen att höra av sig genom att ringa 11414 eller ta kontakt med Polis på plats.

Uppdatering 240110

Den tekniska undersökningen på platsen är avslutad och avspärrningarna är hävda. I nuläget är ingen person gripen. Brottsrubricering är försök till mord samt allmänfarlig ödeläggelse och förundersökningen leds av polisen i Fyrbodal.

Utredningsarbete pågår intensivt och polisen arbetar även trygghetsskapande i området genom polisiär närvaro. Iakttagelser de senaste dygnen är av intresse. Det går bra att lämna tips till polisen på telefonnummer 114 14 eller ta kontakt med någon av poliserna i området.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.