Sök
Stäng Meny

12 januari 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

04.13 Trollhättan, brand
Polis och räddningstjänst larmas till en industrilokal vid Stallbackavägen där det brinner med kraftig rökutveckling. Polisen bistår räddningstjänsten med avspärrning. Det som brinner är ett fat med Litium jon batterier.

Räddningsledaren meddelar att branden har spridit sig och är svårsläckt. Första prioritet är att lägga vatten på intilliggande lokal där det också förvaras litiumbatterier och denna lokal brinner inte ännu.

Räddningsledaren meddelar även att VMA är utfärdat.

Dessbättre har inga personskador rapporterats. När räddningstjänsten är klara kommer platsen att spärras av för teknisk undersökning.

Flera avtags/tillfartsvägar från E45 spärras av på grund av den kraftiga rökutvecklingen.  

Uppdatering 08.00

Räddningstjänsten har släckt branden och påbörjat avveckling på platsen. Någon enstaka resurs kvar på platsen för eftersläckning. Räddningstjänsten har även gått ut med faran över på VMA. Inga personskador har rapporterats från platsen. Avspärrningarna runt industriområdet är hävda och är bara kvar runt brandplatsen.

En förundersökning gällande grov mordbrand är inledd. Förhör med ägare till lokalen kommer att hållas och en teknisk undersökning kommer att genomföras vid lämplig tillfälle när det är möjligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.