Sök
Stäng Meny

13 januari 07.45, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Örebro

04.11: En anmälare ringer in efter att denne noterat hur någon obehörig rör sig inne på ett inhägnat område på Holmen. Ingen person kan anträffas men det skrivs en anmälan om olaga intrång och skadegörelse.

04.34: I Vivalla upptäcker väktare en person som eventuellt försöker göra inbrott i en lokal. Polis kommer till platsen och en man i 25-årsåldern blir misstänkt för olaga intrång samt hot mot tjänsteman. Mannen blir avlägsnad från platsen.

Lindesberg

00.23: I Sköndal stoppas ett fordon för kontroll och föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för drograttfylleri. En passagerare, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Båda får följa med för ytterligare provtagning som får visa om de haft något olagligt i kroppen.

Kumla

00.09: En patrull stoppar ett fordon i Fylsta för kontroll och föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. En manlig passagerare i samma ålder blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. Båda får följa med för provtagning och en analys av det får visa om de haft något olagligt i kroppen.

Under natten har det även hanterats flera samtal om viltolyckor, psykisk ohälsa och ärenden där patruller åkt ut på uppdrag som inte lett till någon anmälan. Man har även genomfört ett flertal person och fordonskontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.