Sök
Stäng Meny

13 januari 21.22, Vållande till kroppsskada, Dorotea

En man i femtioårsåldern misstänks för Grovt vållande till kroppsskada sedan han avlossat ett vådaskott i en villa i Dorotea kommun.

Polisen kallades till en adress i Dorotea kommun med anledning av att det avlossats ett vådaskott med ett jaktvapen inomhus. På plats anträffades en man i 50-årsåldern som träffats av skottet i vänster lår. Han avfördes till Norrlands universitetssjukhus i ambulans. Enligt initiala uppgifter ska mannen inte vara livshotande skadad. Ytterligare en man i ungefär samma ålder kunde efter utredningsåtgärder misstänkas för Grovt vållande till kroppsskada. Han medtogs för förhör och kroppsbesiktningblodprov för att utreda om han var påverkad vid brottstillfället. Den brottsmisstänkta mannens vapen har omhändertagits av Polismyndigheten.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på plats, tagit vapnet som användes i beslag samt hållit förhör med andra personer som var närvarande. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.